Idrott och sport.

Gotlandsfotbollen.
På grund av utrymmesskäl blev en del idrottstext överstående från gårdagens nummer, däribland följande notiser och resultat från de gotländska serierna.

Othem statade med 8 man – VIF protesterar.
VIF spelade i Othem på söndagen och det tycks dra ihop sig till ett litet efterspel till detta möte. VIF-ledningen ämnar nämligen hos fotbollförbundet påtala det förhållandet att domaren blåste till spel trots att Othem endast hade åtta man på planen. På grund av att en bil försenats saknades tre man i Othem laget och sedan man väntat en stund beslöt man sätta in en reserv. Denne lämnade emellertid planen kort efter det startsignalen blåsts men spelet fortsatte. Fotbollförbundet får nu avgöra hur det skall förfaras med matchen.
VIF hade ett kraftigt övertag i första halvlek och tog ledningen med två mål, inspelade av Sjöberg och Larsson. I andra halvlek blev det 2-1, då Othem slog in en långboll mot VIF-målet. Broman och Lundh missförstodo varandra och’ följden blev att bollen rullade i nät. Några minuter före full tid kom dagens andra diskussionsämne i form av en straff för Othem, som väckte förundran hos båda parter. Medan det borde ha blivit frispark för VIF, något som domaren förmodligen också avsåg till en början, ändrade han sedan sitt domslut därhän att det blev straff för hemmalaget, som vänsterbacken slog in och därmed räddade en poäng åt Othem.

Domherre var Kjellberg, Slite.
AIK vann klart över A 7 med 5-1 i eftermiddagsmatchen på Gutavallen. AIK var klart överlägset och Glyn ordnade i första halvlek 2-0. Därefter kom A 7:s vi med artilleristernas enda mål och sedan kom AIK med flera bidrag till målskörden. Allan Persson gjorde tredje, Inge Claeson fjärde och Glyn Persson sista målet.
Reservlagsserien: Slite-Fårösund 1-5 Klintehamn-VIF 2-5 AIK-A 7 inställd.

Juniormatchen Gute-VIF slutade 0-0.
De uppskjutna matcherna.

Fotbollförbundet har nu bestämt tider för diverse uppskjutna matcher. I Div. I spela Alva och AIK den 7 nov. och A 7-Hablingbo den 31 okt., båda uppskjutna från 29 aug. Den 7 nov. spela också Slite och A 7 både A- och reservlag. Matchen AIK-I 18 i reservlagsserien, som inställdes 5 sept., blev w. o. till AIK. Juniormatchen A 7-1 18 spelas 3 okt. och I 18-AIK 10 okt.
Gotlands polisman och åklagare tävlade i går för sjunde gången om landsfogdens i Gotlands län vandringspris i pistolskytte. Tävlingen hade samlat 26 deitagare, och de bästa resultaten blevo: 1) H. Olovsson, Visby, 153 poäng. Olovsson fick härmed sin tredje inteckning i priset och erövrade det för alltid. 2) C. Edström, Visby, 143 p., 3) S. Karlsson, Visby, 140, 4) E. W. Åkerberg, Visby, 137, 5) H. Jönsson, Rute, 137, 6) T. Högfeldt, Visby, 136, 7) H. Jarlheden, Visby, 135, 8) H. Strage, Visby, 134, 9) A. Hammarström, Fårösund, 133, 10) E. Örnfeldt, Fårösund, 131, 11) J. Lesley. Hemse, 131, 12) S. Erlandsson, Visby, 125, 13) H. Ullman, Visby, 125, 14) landsfiskal Nordbeck, Hemse, 122, 15) 1-1. Gutefeldt, Visby, 119 poäng.
Tävlingen omfattar tre sexskottsserier på 7,65 Waltherpistol och högsta möjliga poängtal är 180.
Inteckning i vandringspriset fick ’år 1937 fjärdingsman H. Jönsson, Rute, med 139 p., 1938 H. Olofsson, Visby, 150 p., 1939 dito 153 p., 1940 stndsfiskal H. Ullman 148 p., 1941 H. Jarlheden, Visby, 152 p., 1942 W. Remén, Slite, 141 p.
Till gårdagens tävling hade priser skänkts av fjärdingsmännen i Slite, Löfquists möbelaffär, Lindsströms järnhandel, Johanssons urmakeriaffär, Sylve Norrbys bokhandel, Schenholms eftr., färghandlare H. Karlsson, urmakare Sten Magnusson, Tempo, kontorist Karl Heller, Knut Falcks eftr., Östergren & Arvidsson, J. Ridelius bokhandel, Lindblads bosättningsmagasin samt handlanden Hj Pettersson, Roma.