Idrott och sport.

JM-tävlingar på fördes och söndag.
DM på 25,000 m. avgöres i morgon kväll.

IF Gute arrangerar i morgon och på söndag årets juniormästerskap i fri idrott och samtidigt därmed avgöres också DM på 25,000 meter, Deltagandet är inte över sig livligt, ty det har blivit 56 starter på juniorernas 13 grenar, där löpningarna äro mest välbesatta medan det är svagt i hoppen och ännu sämre i kast. På 25,000 m. äro tre man anmälda.
På 100 m. starta 8 man med Lemne, Gute, som knapp favorit före Ronqvist, AIK, och L. E. Larsson, VIF. 400 m. får fyra startande med Ulle Stenbom som trolig segrare och samme man lär även ta hem 800 och 1,500 m., där det är 3 resp. 10 startande. Om Stenbom ej startar på 1,500 bör Bengtsson, Burgsvik, ta hem segern. Rune Runsten, I 18, ställer upp på 3,000 m. och torde vinna denna gren. Korta häcken får sex deltagare, bl. a. Hellström, VIF, och Lemne, Gute. I höjd är Rune Johansson, VIF, favorit bland fyra startande och i längdhoppet har Esklund, Vamlingbo, chanser till seger. I tresteg finns endast tre man och här vinner Ulle Stenbom, medan Liljeborg bör vinna stav före Sandin. I kula och diskus endast vardera två anmälda och spjut får tre man.
I senior-DM på 25,000 meter, som startas kl. 18, ha endast Eifel Rosendahl och Einar Norrby, Gute, samt vpl Johansson, A 7, anmälts. Rosendahl får hållas som knapp favorit före Norrby medan artilleristen är ett okänt kapitel.
Tävlingarna börja lördag kl. 18 med löpning 100, 400 försök, 800 och 3,000, vidare höjd, längd och kula. På söndag kl. 10,30 blir det 400 m. final, 1,500 m., 110 m. häck, tresteg, stav, diskus och spjut.

Sven Dahlén till Gotland som instruktör 20—29 juli.
Gösta Löfgren ger råd åt landsbygdens idrottsmän.

Som tidigare meddelats kommer folkskollärare Sven Dahlén, Kalmar, en av Sveriges f. n. bästa kulstötare och diskuskastare att verka som kast- och hoppinstruktör å Gutavallen tiden 20—29 juli.
Distriktets kastare och hoppare uppmanas därför att inrikta sig på denna kurs och ordna i tid med ledighet. För kursdeltagare från landsbygden kan idrottsförbundet bestrida vissa kostnader.

Gymnastikdirektör Gösta Löfgren, Visby, kommer att verka som instruktör på landsbygden å följande tider och platser: Fårösund 5—8 juli, Slite 9—12 juli, Hemse 13—16 juli samt på en del andra platser under augusti, vilket senare kommer att meddelas.
Då nu så kvalificerade instruktörer ställas till förfogande vädjar Gotlands idrottsförbund till alla idrottsmän och föreningsledare att göra sitt bästa för att deltaga i resp. kurser och inhämta lärdomar. Vidare upplysningar lämnas av Sven Nordberg, tel, 509.

Semifinal 9 juli i DM-fotbollen.
Finalen går onsdagen den 21 juli.

Det har nu bestämts att semifinalen mellan VIF och AIK i årets DM-turnering i fotboll skall gå nästa fredag den 9 juli på Gutavallen; Med säkerhet blir denna match en av säsongens mest spännande matcher, ty mötena mellan dessa båda gamla ”arvfiender” bruka vara starka publiknummer och bjuda på rafflande saker. VIF har revansch att fordra för nederlaget i serien men AIK har kanske planer på att göra en come back i cupen och släpper väl inte godvilligt den chansen. F.ö. har inte heller I 18 sagt sista ordet i den saken men det sker på onsdagen den 21 juli, då finalen går mellan I 18 och segraren i fredagens match.

Gotlands Allehanda
Fredagen den 2 juli 1943
N:r 148

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *