Gotlandska missionsförbundets bibelskola

började i Garda missionshus på onsdagen kl. 11 f. m. Efter sången ”Led mig milda ljus ibland de mörka snår”, hälsade lantbrukaren Herman Larsson i Garda på församlingens vägnar de närvarande välkomna. Församlingen bjöd därpå på ett gott kaffebord, som för de långväga gästerna var synerligen välkommet.
Efter ytterligare sång talade pastor Lennart Olsson, Ljugarn, till de unga några hjärtliga ord om bibelskolans betydelse för livet. Pastor Sandberg hälsade så de unga å Gotländska missionsförbundets vägnar välkomna samt betonade för dem, att de i och med denna dag trädde in i ett större sammanhang av före detta bibelskoleelever till ett antal av över 1,400 och inte bara ibland dem. Bibelskolan vill också föra dem ”i gemenskap med trons vittnen” som omtalas i Hebr. 12: 1.
Därpå företogs upprop. Sjutton deltagare från olika håll på Gotland hade anmält sig och voro med. Lärare äro sekreterare Arnold Sandberg, Linde, och pastor Lennart Olsson, Ljugarn. Som lärobok användes Arvid Bergstams ”Från böckernas bok”.
På onsdagskvällen hade församlingen välkomstsamkväm med tésupé varvid f. d. bibelskoleelever vittna om vad bibelskolan betytt för dem under och efter deras bibelskoletid.

Gotlands Allehanda
Torsdagen den 18 februari 1943
N:r 40

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *