Födelsedagarhyllningar.

På sin åttiofemårsdag i går fick dr Karl Kallenberg, Kneippbyn, mottaga många bevis på minnesgodhet och vördnad, och såväl telegram som blomsterhyllningar kommo till. Bl. a. uppvaktades jubilaren av Ångbåtsbolaget med en större blomsterkorg.

Sjuttio år fyller som bekant i går banmästaren vid Slite-Roma järnväg Birger Nyström, Källunge, och blev därvid hjärtligt hyllad. Uppvaktningarna inleddes redan kl. halv 5 på morgonen av släktingar, som gratulerade med en bokhylla, en penninggåva och textad adress, vidare överlämnades från järnvägsstyrelsen genom trafikchef O. Hoffman en silvervas med blommor, kyrkorådet förärade sjuttioåringen ett tennfat med en bild av Källunge kyrka ingraverad, varjämte prosten Axel Klint höll tal för jubilaren, från kamraterna vid järnvägen fick hr Nyström en penninggåva och textad adress, och vänner samt trafikanter på järnvägen i Källunge, Vallstena och Fole gratulerade med en plånbok med inneliggande pennungsumma, blommor och textad adress. Under dagens lopp anlände ytterligare blommor samt telegram från olika håll.

Fru Lilly Bergström, Stenstugu i Grötlingbo, änka efter framlidne lantbrukaren August Bergström, fyller i dag femtio år och har med anledning därav varmt hyllats av anhöriga samt grannar och övriga vänner med sång, presenter och blommor, allt vittnande om den aktning och vänskap fru Bergström åtnjuter i trakten.

Lantbrukaren Jakob Nilsson, Sigleifs i Näs, har på sin sextioårsdag i dag fått röna många bevis på uppskattning och vänskap. Bland de uppvaktande märktes representanter för Näs friförsamling, där sextioåringen som bekant är föreståndare, och från denna jämte släktingar, fick han mottaga presentkort, textad adress och blommor. Vidare ha grannar och övriga vänner under dagens lopp hyllat jubilaren med presenter o. blomstrens mångfald. Sextioåringen ger i afton supé i sitt hem för ett antal inbjudna gäster.

Gotlands Allehanda
Fredagen den 30 Juli 1943
N:r 172

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *