Födelsedagar.

Sjuttio år fyller i morgon tisdag förre sjömannen Anton Norberg, Västerhuse i Hangvar. Sjuttioåringen kom tidigt’ till sjöss och seglade på alla världens hav, och inte förrän på äldre dagar slog han sig ned på landbacken. Där skaffade han sig ett litet jordbruk, vilket han ännu sköter. Han är pigg och duktig, och särskilt hästar är hans stora intresse. Man säger, att sjömän och hästar inte passa ihop, men i detta fall föreligger ett undantag. Den gamle sjömannen har ett ovanligt gott handlag med hästar och han anlitas flitigt för att tämja unghästar. För övrigt är han händig med litet av varje och är inte främmande för skomakeri, mureri, smide m. m.

Postmästare K. H. Malmgren, Stockholm, fyller den 6 januari sextio år. Han har bl. a. tjänstgjort såsom postkontrollör i Visby och som stabspostmästare härstädes.

Femtio år fyller den 5 januari lantbrukaren Johan Johansson, Martebo utgård. Han är östgöte till börden och kom för cirka 25 år sedan till Gotland. Han är bl. a. kassör i Gotländska centralföreningens lokalavdelning på platsen samt styrelseledamot i RLF-avdelningen.

Femtio år fyller den 6 januari maskinisten Hugo Johansson, Spenare i Havdhem. Han har sedan 1914 varit anställd vid Havdhems tegelbruk.

Femtio år fyller den 7 januari hemmansägaren Emil Norrby, Snoder i Sproge. Han är ledamot av taxeringsnämnden samt revisor av kommunens, kyrkans och skolans räknskaper. Religiöst intresserad år han en uppskattad- medlem i baptistförsamlingen på platsen. Tidigare har han varit kommunalnämndens ordförande under några års tid.
Hr Norrby övertog gården år 1926. Det är en gammal gård, som varit i släktens ägo så långt man kan spåra i kyrkböckerna. Förste kände ägaren hette Botolf Snoder.

Gotlands Allehanda
Måndagen den 4 januari 1943
N:r 2

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *