Födelsedagar.

Femtio år fyller i dag målaremästaren Care Ahlér, Lokrume. Han är född vid Ardags i Ekeby och hade i unga år anställning som handelsbiträde, men övergick sedermera till målaryrket. Inom detta yrke konditionerade han hos ett flertal olika mästare på fastlandet och har de senaste åren varit verksam i Lokrume. Känd som en skicklig yrkesman är han mycket anlitad inom sitt fack i Lokrume och socknarna däromkring, och det förtjänar bl. a. antecknas, att han svarat för en del av den dekorativa inredningen Källunge bygdegård, då denna blev Källunge JUF:s samlingslokal. Förutom yrkesmåleriet ägnar han sig på lediga stunder åt mera konstnärligt amatörmåleri och har målat en hel del tavlor med olika motiv, som röja en för en amatör omisskänlig talang. Vid sidan av sitt arbete är han revisor i Lokrume skyttegille, och han är sedan flera år tillbaka hedersledamot i Källunge JUF. Carl Ahlér var i yngre dagar också en intresserad idrottsman och är en av dem som stiftade I. F. Gute, vilken som bekant bildades av några pojkar vid Visby läroverk då seklet var ungt.
Med anledning av bemärkelsedagen har femtioåringen varit föremål för en hel del hyllningar från olika håll, till vilka vi återkomma med ett närmare omnämnande i morgondagens tidning.

Sextio år fyller om fredag den 10 dennes handlanden Gunnar Johansson, Hallvards i Västerhejde. Han är född i Rona och innehade firman E. G. Johansson, som etablerades 1922, till förra året, då han överlät den i andra händer. Hr Johansson har anförtrotts många offentliga uppdrag av olika slag. Sålunda är han kommunalrevisor sedan 1930, ledamot av pensionsnämnden och valnämnden, styrelseledamot i Stenkumlaortens jordbrukskassa och styrelseledamot i Visby silikattegelfabrik. Vidare har han varit uppbördsman inom sin hemkommun för Gotlands läns södra härads brandstods förening.

Gotlands Allehanda
Onsdagen den 8 september 1943
N:r 206

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *