En åttaårig tjuv

kunde visbypolisen i går lägga beslag på, sedan en fru på Hagbylund anmält, att hon på senaste tiden blivit av med en del pengar.
Gossen erkände vid förhör och berättade bl a., att det första tillgreppet ägt rum redan den 12 juli. Han brukade vara lekkamrat till den bestulna fruns son och hade nämnda dag passat på att smyga sig in i kamratens hem, medan ingen uppehöll sig där, varefter han ur en plåtask, som han visste låg i en byrålåda i köket, tillgrep en tia och en del silver – sammanlagt omkring 18 kr. Med pengarna gjorde han affärer på Tempo, spelade på kafé Brons spelautomat och använde f ö resten till inköp i kiosker.
I måndags gjorde åttaåringen sin andra kupp i samma hus, varvid han först ur en rockficka stal en skinnplånbok, som innehöll en del restaurangkuponger, och sedan vid en noggrann undersökning av en byrå påträffade en damväska, ur vilken han tog fyra tior, som han lade i plånboken. Den senare gömde han över natten utomhus för att dagen därpå först spela på den ovannämnda automaten och sedan handla i kiosker, där han också växlade ett par tior ”för att han tyckte det var roligt”. Han påstår sig även ha tappat en del av pengarna, emedan han glömt knäppa igen plånboken.
Det kan vidare nämnas, att pojken tidigare stulit sin moders vigselring, vilken han säger sig ha sålt till en värnpliktig för 50 öre.
Den unge brottslingen har givetvis omhändertagits av barnavårdsnämnden.

Gotlands Allehanda
Torsdagen den 29 Juli 1943
N:r 171

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *