Dödsfall.

Måndagen den 6 sept. avled i Gärdby på Öland sjökaptenen August Sandbergs efterlämnade maka fru Maria Sandberg i en ålder av 83 år.
Maria Sandberg var född i Vamlingbo. År 1888 ingick hon äktenskap med sjökapten August Sandberg från Sandby församling på Öland. Äktenskapet blev dock kort, ty på hösten samma år drunknade hennes man utanför ölands östkust. Fru Sandberg kom dock att stanna på Öland, först såsom husföreståndarinna åt en broder till maken, vilkens gård hon efter några år inköpte. År 1914 flyttade hon till en dotter i Gärdby, där hon på ålderns dagar haft den ömmaste vård.
Fru Sandberg var en blid och god människa, älskad av alla som lärde känna henne. Under sin krafts dagar var hon en arbetsmänniska av stora mått, och ingen som sökte hennes hjälp behövde gå ohulpen bort. Som närmast sörjande vid hennes bår stå dottern och hennes man samt barnbarn, barnbarnsbarn och fem syskon på Gotland.

Lördagen den 11 september ägde jordfästningen rum i Sandby kyrka av kyrkoherde Sigfrid Henriksson, som talade varmt och innerligt om den bortgångnas stora tålamod samt om hennes tro och förtröstan på Gud under hennes långvariga sjukdom. Texten till talet var Apg. 14: 22. Efter jordfästningen sjöng kantor Svensson ps. 145: 1 och akten avslöts med att menigheten sjöng ps. 586: 5. Under orgelns toner utbars så kistan och sänktes bredvid den grift där den avlidnas make sedan 55 år vilade. En rik blomstergärd nedlades, och officianten talade till sist i varma ordalag om det vackra minne, som den hänsovna efterlämnade, samt lyste frid över griften.

I en ålder av endast 24 år har lantbrukaren Tomas Larsson, Mickels i Hablingbo, avlidit på lasarettet i Visby efter en längre tids sjukdom. Den bortgångne, som för sex år sedan övertog skötseln av fädernegården, har gjort sig känd som en synnerligen dugande jordbrukare och han var personligen mycket omtyckt för sina gedigna egenskaper, varför budet om hans mänskligt att döma alltför tidiga bortgång väckt djup förstämning i trakten. Han var även en intresserad och uppskattad medlem av SLU. Närmast sörjes han av föräldrar, två bröder samt två systrar.

Gotlands Allehanda
Onsdagen den 15 september 1943
N:r 212

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *