Dödsfall.

I går morse avled på lasarettet efter endast ett par dagars sjukdom föreståndaren för kronohäktet i Visby Edvin Andersson i en ålder av 62 år. I fredags natt insjuknade han häftigt och fördes i ambulans till lasarettet, där som sagt döden följde.
Den så hastigt bortryckte var bleking till börden, född i Karlskrona den 25 okt. 1880. I unga år blev han skeppsgosse för att så småningom bli karlsriven i flottan. Han har bl. a. deltagit i en del iångfärder. Den nu bortgångne kom 1905 till fångvården, där han fick anställning som extra vid straffanstalten i Karlskrona, 1910 blev han ordinarie och den 1 sept. 1938 uppsyningsman. Under årens lopp har han tjänstgjort vid ett flertal olika fängelser i landet och bl. a. vid flera olika tillfällen fungerat som t. f. föreståndare i Visby. Till prdinarie föreståndare vid härvarande kronohäkte utnämndes han d. 21 jan. 1942. Den avlidne, som var en erfaren och dugande fångvårdsman, åtnjutande sina förmäns fulla förtroende samt dessutom varmt uppskattad av kamrater och andra för sina personliga egenskapers skull, sörjes närmast av maka och två döttrar.
Stoftet skall jordfästas i Stockholm.

På Visby lasarett avled i går morse fru Alma Ceder lund, född Hansson, Kälder i Havdhem. Hon var född 1882 vid Hexarve i Hablingbo och har gjort sig känd som en gladlynt och intelligent människa utrustad med god arbetsförmåga. Efter makens död 1928 kunde hon också ensam klara upp och sköta gården. Den bortgångna sörjes närmast av en son, som övertagit gården, samt av en dotter, gift med konditor B. Nilson, Havdhem.

I en ålder av 79 år avled i morse byggmästaren Karl Bergström, Visby, efter endast några dagars sjukdom. Han drabbades i förra veckan under en promenad utanför söder av hjärnblödning och måste forslas i bil till sitt hem, där han alltså nu avlidit. Gotlänning till börden kom han i unga år till sjöss och var bl. a. under spansk-amerikanska kriget timmerman ombord på ett lasarettsfartyg. Sedan han slutat arbetet på sjön började han i Visby som timmerman och snickare och slog sig sedan ihop med byggmästarna Gottfr. Karlsson och Alfr. Bengtsson, tillsammans med vilka han under några år även innehade Fole snickerifabrik. Efter att åter ha separerat hade hr B. nu egen rörelse i byggnadsbranschen. Ännu i vintras var han i fullt arbete och omhänderhade då bl. a. en del ombyggnadsarbete i Metodistkyrkan i Visby.
Karl Bengström har gjort sig känd som en hedersman av gamla stammen. Han var också en aktad medlem av Metodistförsamlingen och en sann kristen, allmänt omtyckt och uppskattad. Änkeman sedan några år tillbaka sörjes den avlidne närmast av fyra döttrar, av vilka en är gift i Amerika, två bosatta i Stockholm och en här i Visby.

Gotlands Allehanda
Tisdagen den 13 juli 1943
N:r 157

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *