Bäls hushållningsgille

hade i går middag sitt årsmöte i Källunge bygdegård under ordförandeskap av nämndeman Lennart Pettersson, Vallstena. Vid förhandlingarna valdes till ledamot av styrelsen byggmästare Enok Bolin, Källunge, med lantbr. Arvid Thomsson, Bjerge i Vallstena, som suppleant. Till ombud för skörderapporteringen omvaldes för Vallstena lantbr. G. Gutenberg, Bjers, för Källunge Henning Eriksson, Säggeby, och för Bäl A. Hultberg, Stenstu. För Hejnum nyvaldes Lennart Pettersson, Kyrkebys, efter Arvid Björkegren, som avsagt sig uppdraget. Två nya medlemmar invaldes i gillet.
I Gillet beslöt rikta en hemställan till hushållningssällskapets förvaltningsutskott att till 1944 få en häspremieringsplats inom gillet, t. ex. på Vallstenarum. Hittills har man haft Visby och Tingstäde som närmaste platser och detta har medfört olägenheter och tidsspillan.
I samband med årsmötet hölls också några föredrag av konsulenterna Lorensson och Ljunggren som behandlade aktuella frågor och erfarenheter från försöksodlingarna m. m. En film visades även, vilken återgav kalksalpeterns tillkomst och användning.

Gotlands Allehanda
Torsdagen den 21 januari 1943
N:r 16

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *