Ungdomskursen på Gamla Apoteket

hade i går kväll anslagit sitt program åt lekarna i föreningslivet och det blev en lekafton i stor stil, som beredde de många deltagarna ett odelat nöje. Sedan pastor Beijer yttrat några ord om vikten att bereda plats för leken i föreningsarbetet, särskilt med tanke på sommarens utflykter, och om den betydelse det har, att vi själva kunna roa oss utan att behöva dras in i den moderna nöjesindustrin, övergick man omedelbart till att demonstrera olika folklekar. Ledare för dessa var hr Viktor Engström och han hade en omfattande repertoar, som satte deltagarna i verksamhet för ungefär en timme framåt.
Därefter kom man in på ett annat slag av lekar, nämligen olika inteliigens- och skämtlekar, där damerna hade fru Rut Welander och herrarna scoutledarna Thord Jansson och Gösta Hörling som instruktörer.
Dessa erfarna förmågor hade mycket att lära ut och den alltigenom höga stämningen tydde på att det var trevliga och uppskattade lekar, som säkerligen skola föras vidare inom föreningarna.
I kväll fortsätter kursprogrammet på vanligt sätt och fröken Margit Johansson håller då ett föredrag om åra program, en ständig aktuell fråga inom föreningarna, där ett utbyte av synpunkter och förslag kan bli till stort gagn.

Gotlands Allehanda
Torsdagen den 29 Januari 1942
N:r 23

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *