Landskamrer Nils Åhgren död.

I går middag avled hastigt på länsresidenset i Visby landskamreraren i Gotlands län Nils Albin Åhgren.
Den så hastigt och oväntat bortgångne var född i Alingsås landsförsamling den 22 november 1893, avlade länsmansexamen i Vänersborg 1911 samt anställdes som e. o. landskanslist i Älvsborgs län från 1 jan. 1912. År 1917 absolverade han studentexamen i Göteborg och blev samma år först landskanslist och sedan landskontorist i Älvsborgs län samt extra länsbokhållare där i november 1919. Den 31 december året därpå utnämndes ban till ordinarie länsbokhållare i Skaraborgs län och blev den 6 december 1929 t. f. länsassessor vid länsstyrelsen i Marie-stad. År 1933 erhöll ham befattningen som ordinarie länsassessor vid länsstyrelsen i Jönköping samt utnämndes i januari 1939 till landskamrer vid länsstyrelsen i Visby.
Vid sidan av sin ämbetsmannagärning har landskamrer Åhgren på olika platser även tagits i anspråk för en, del förtroendeuppdrag bl. a. i taxeringsnämnder och landstingsutskott. Vidare var han ledamot och vice ordförande i kristidsstyrelsen för Gotlands län.
Den bortgångne, som gjort sig känd som en dugande ämbetsman, sörjer närmast av maka, född Östergren, två söner och två döttrar.

Gotlands Allehanda
Tisdagen den 20 Januari 1942
N:r 15

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *