Två trotjänäre som fått medalj.

Inspektor Sandberg i Roma och tullöveruppsyningsman Sam. Andersson.
Gotl. Järnvägs styrelseordf. överlämnade härom dagen till stationsinspektor Carl Sandberg i Roma Patriotiska sällskapets guldmedalj av första storleken för långvarig och trogen tjänst. Inspektor Sandberg, som i dag avgår med pension, har varit i bolagets tjänst i nära 50 år. Han anställdes nämligen vid järnvägen 1891, utnämndes 1897 till stationsskrivare i Roma och till stationsmästare i Bjärges 1899. Inspektor i Barlingbo 1902—1911, blev han så stationsinspektor i Roma sistnämnda år och har sålunda i nära 30 år fungerat i denna tjänst på den viktiga järnvägsknutpunkten.
Till stationsinspektor i Roma efter hr Sandberg har förordnats förste stationsskrivare Gösta Kellgren, Visby, som redan tillträtt befattningen.
Igår överlämnade tullförvaltare Karl Berggren härstädes guldmedaljen för nit och redlighet i rikets tjänst till förre tullöveruppsyningsman Sam. Andersson härstädes.
Hr Andersson, som kom in i tullverket 1894 och senast tjänstgjorde som tullöveruppsyningsman i Kappelshamn och Visby, avgick från sistnämnda tjänst med pension i april i fjol.

Gotlands Allehanda
Lördagen den 1 juni 1940
N:r 124

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *