SLITE.

Distriktsmöte
hölls midsommardagen med Norra Gotlands missionsförening hos Qvibergs, Närs.
Förmiddagens möte, som var enskilt, inleddes av Hj. Tillander med ett kort anförande över Ps. 103 samt bön. Från förhandlingarna som följde må nämnas: Styrelsen fick i uppdrag att ordna med installationshögtid för pastor Sigv. Österberg, som tillträder platsen som distriktets pastor den 1 aug. Vidare beslöts att hålla ett missionsmöte den 4 aug., om möjligt i Othem. Nästa distriktsmöte bestämdes att hållas i Martebo på tid som styrelsen finner lämplig. Förmiddagsmötet avslöts med en bönestund.
Eftermiddagens möte var offentligt och hölls ute i den vackra parken. Tal hölls av Hj. Tillander och pastor J. T. Karlsson. Sångare från Fårösund och Slite medverkade med mycken och god sång och musik.

Slite baptistförsamlings 80-årshögtid
var bestämd att firas under midsommarhelgen, men på grund av kapellets upptagande för annat ändamål har själva högtidligheten uppskjutits tills bättre tider inträda. En mindre jubileumsfestlighet hölls dock. Av de främmande predikanter, som inbjudits, var blott pastor O. Sollerman närvarande. Han hade varit Slite baptistförsamlings predikant och föreståndare åren 1902-1907, då han mottog kallelse från distriktföreningen att bli dess helårsarbetare.
Mötena höllos i lilla salen samt i pastorns rum. På söndagen efter förmiddagsmötet gjordes en utflykt till havsstranden vid Tjälder i Boge, där en högtidsstund hölls med tal, bön och sång samt kaffe i det gröna. Midsommardagen — församlingens traditionella högtidsdag — höllos två möten, dels i kapellet och dels i trädgården. Församlingens pastor D. Karlsson ledde båda mötena. Pastor O. Sollerman talade och berättade särskilt minnen från sin Slitetid, som varit både givande och dyster. Det hade varit väckelse och många hade kommit till församlingen, men även sjukdom och sorger.

Gotlands Allehanda
Fredagen den 28 juni 1940
N:r 146

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *