Norra häradets brandstodsförening

Styrelsen för Gotlands Norra Härads Brandstodsförening hade i går sammanträde å Stadshotellet för beredande av ärenden till ordinarie föreningsstämma. Till en delägare beviljades brandskadeersättning med 11 kr, Till ledamot i arbetsutskottet efter avl. C. G. Vigström valdes hr Einar Thomsson, Skäggstäde i Källunge och till suppleant nämndeman Sigurd Björkegren, Bjärs i Endre.
Härefter vidtog ordinarie föreningsstämma, som öppnades av ordföranden direktör K. A. Hall, som enhälligt valdes till ordförande för dagen med hr A. Collberg till sekreterare. Ordföranden meddelade, att 1939 varit ett gott år för brandstodsföreningen med endast 17,358 kronor brandskador.
Revisorernas berättelse upplästes och godkändes och beviljades styrelsen ansvarsfrihet för verksamhetsåret. Av revisionsberättelsen framgick, att beslut om utbetalande av brandskador alltid föregåtts av omsorgsfull och betryggande utredning, räkenskaperna äro förda med största noggrannhet och ordning och alla till försäkringsrörelsen hörande handlingar utomordentligt väl ordnade och betryggande förvarade.
Föreningstämmat. uppdrog åt styrelsen att följa utvecklingen av anskaffade av effektiva brandredskap, se till att sprutor äro i fullgott skick och söka ordna goda branddammar, där så kan ske och behövas.
Till revisorer valdes hrr Gustaf Nordström, Hästnäs, 4och Josef Angelöf, Ekeby, med Nilsson, Barlingbo, och Tyko Wahlström, Endre till suppleanter.
Styrelsen beslöt att till Militärbefälhavaren framföra föreningens tacksamhet för lämnat biträde av militär vid branden i Källunge och anslog 100 kr. för utdelning till dem som visat särskilt mod och rådighet.
Efter föreningsstämman Intogs gemevana, middag på Stadshotellet.

Gotlands Allehanda
Lördagen den 15 juni 1940
N:r 136

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *