Många Jerringreportage från Gotland.

”Kimbning”, Bäckstädelåtar och Visbyrosor med i de nya upptagningarna.
I går kväll lämnade redaktör Sven Jerring Gotland efter en veckas intensivt arbete runt hela ön, ett arbete som i sinom tid skall bli till glädje för allt Gotlands folk när de olika reportagen framföras i radio, Farbror Sven har kuskat omkring på hela Gotland med sin reportagebil, han har besökt intendent Erlandsson i Bunge, vidare har han gjort en upptagning vid Sliteindustrieerna och en i Burgsvik från sandstensindustrien.
En av huvudpunkterna bland gotlandsreportagen blir den bygdebeskrivning som gjordes i Källunge med kyrkan som utgångspunkt, man har också besökt flera andra kyrkor och tagit upp klockklangen och mera sådant skall det ännu bli. Ingenjör Hedin, som åtföljt red. Jerring, stannar nämligen kvar några dagar till och skall besöka några kyrkor på mellersta Gotland för att ta upp helgmålsringningen, bl. a. får man höra Svenskbyklockan i Roma. Ing. Hedin kommer också att ställa färden till kyrkorna i Stånga och Burs för att fånga den för Gotland karakteristiska ”kimbningen”.
Farbror Sven har också hunnit med att besöka Bäckstädarna i Sanda, han har gjort ett nytt barnprogram, han har varit hos rosorna i Botaniskan, hos rektor Steffen på arkivet och han har fångat glimtar från travtävlingarna.
Allt detta kommer upp i radion då och då och det blir således många tillfällen under hösten att få höra gotländska program, vilket borde stämma lyssnarna här nere till tacksamhet och tillfredsställelse med det initiativ som Radiotjänst tagit.

Gotlands Allehanda
Torsdagen den 3 Oktober 1940
N:r 229

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *