Lastbil blev skrothög i stenbrott.

Föraren onykter.
En synnerligen svårartad bilolycka inträffade i går eftermiddag ute i Öja socken, där en lastbil med mycket stor hastighet körde av vägen i en kurva och demolerades ute i ett stenbrott, där den stannade efter 30 m. Föraren av bilen var vid tillfället onykter och kastades då bilen stannade flera meter upp i luften och hamnade på en stenhäll i närheten, där han blev liggande medvetslös.
Bilen tillhörde Tekniska byggnadsbyrån, som utfört arbeten i trakten och fördes av 30-årige chauffören Erik Arne Ottosson från Brännkyrka församling. Bilen var vid tillfället tom och kom österifrån samt skulle sedan gå norröver åt Grötlingbohållet. 250 m. från vägskälet kröker vägen i en S-kurva och det var där som bilen började pendla mellan vägkanterna. Ottosson lyckades inte bli herre över fordonet med den höga fart han hade och bilen gick rätt ut i ett stenbrott, där den stannade först efter 30 meters färd tills den stötte mot en fast vägg och hejdades. Vid den törnen slungades Ottosson ur bilen och skadades svårt. En passagerare i förarhytten undkom’ med relativt lindriga skärskador från den krossade vindrutan. Bilen liknade närmast en skrothög, ty båda framhjulen och hela underredet hade slitits bort. Även förarhyttens tak, och vindrutan var borta medan något av dörrarna fanns kvar. En personbil, som strax efter kom till platsen fick ta upp den skadade och köra honom till Hemse, varifrån han snarast möjligt forslades till lasarettet. Där konstaterades att han erhållit brott på revbenen, men inga allvarliga skador i övrigt.
Landsfiskal Jonsson, som vi interpellerat om olyckan, framhåller att byggnadsbyråns chaufförer blivit en verklig plåga och fara för trafiken i hans distrikt, ty chaufförerna visa sällan någon hänsyn till övriga trafikanter och köra mestadels mycket vårdslöst. En natt härförleden hände det att en lastbil med släckta lyktor kom körande med 70-80 km :s fart och ej blev varse en marscherande de trupp. En olycka undveks visserligen den gången, men detta synes inte ha inverkat i varnande syfte.

Gotlands Allehanda
Måndagen den 15 Juli 1940
N:r 160

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *