Landsbygden. Etelhem.

ETELHEM.
Extra kommunalstämma hölls i går kväll på kommunalrummet under ordförandeskap av lantbrukaren Gunnar Pettersson, Nygårds, för att besluta i frågan om den nya polisdistrikts-indelningen. Pastoratets fyra socknar skulle då komma att utgöra ett polisdistrikt. Först upplästes en del protok6l1 från låndsfiskalen i distriktet och från landsfogde Boms, vilka redogjorde för de nya bestämmelserna och önskemålen. Genom att flera socknar skulle sammanslås till et,t polisd’strikt skulle en befattningshavare helt få ägna sig åt sin uppgift och därför få en säkerställd inkomst för sitt arbete.
Det framkom en del olika synpunkter var rätta platsen vore för fjärdingsmannen att bosätta sig. Åtskilliga förordade att fjärdingsmännen borde hava sin bostadsort i Etelhem, ty denna kommun vore störst i fråga om invånareantal och följaktligen vore största arbetet förlagt till denna kommun. Även stode det en del förmåner till buds för fjärdingsmannen, om hans bostadsort bleve inom nämnda socken.
Man var ense om att man kunde gå med på den nya polisdistriktindelningen, så att pastoratets fyra socknar skulle komma att utgöra ett polisdistrikt.

Gotlands Allehanda
Tisdagen den 23 Juli 1940
N:r 167

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *