Italien bryter engelska förhandlingarna.

Ett tecken till det förestående anfallet.

Mussolini i karakteristisk pose.

London, 1 juni. (TT.) Enligt vad Reuters byrå erfar från auktoritativt håll blev brittiske ambassadören, sir Percy Loraine, för ett par dagar sedan underrättad om att italienska regeringen förbehöll sig sitt gillande av utkastet till överenskommelsen mellan Italien och Storbritannien om kontrabandkontrollen.
En brittisk talesman förklarade på lördagen att det förslag till uppgörelse som sir Wilfred Greene fört med sig hem från Rom nästan säkert skulle godkännas av brittiska regeringen. Till svar på frågan om överläggningarna definitivt avbrutits eller om ytterligare förhandlingar inletts yttrade talesmannen: ”Läget håller fortfarande på att prövas”.

Paris, 1 juni. (TT. fr. Havas.) I auktoritativa franska kretsar framhåller man att avbrottet i de engelskitalienska ekonomiska förhandlingarna fått omedelbara återverkningar på vissa frågor av samma slag mellan Frankrike och Italien, trots att överenskommelse i det närmaste nåtts om dessa. De avtal, som skulle undertecknas, ha genom de italienska förhandlarnas åtgörande suspenderats.

Gotlands Allehanda
Måndagen den 3 juni 1940
N:r 125

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *