Idrott och sport.

Tennis-DM i Slite.
Lindwall och Rönqvist singelfinalister.
Slite dominerade herrdubbeln.

Årets DM-tävlingar i tennis påbörjades i går med Slite Tennisklubb som arrangör. Tävlingarna omfattade herrsingel och herrdubbel under det att damsingel o. mixed-dubbel få vänta till nästa weekend.
I herrsingel hade anmält sig inte mindre än 11 spelare, varav 4 från Visby Tennisklubb och resten från Slite. Efter lördagens och söndagens spel kvarstå till finalen, som går nästa söndag, två Visbyspelare, nämligen A. Lindwall och E. Rönqvist.
Om herrsinglen blev en visbyuppgörelse så blev herrdubbeln en Slitetriumf. Fem lag startade, två från Visby och tre från Slite och till finalen kvarstå Hermod-Nilsson och von Kantzow,—D. Eriksson och E. Rothstein, vilka mötas på lördag eller söndag.
Tävlingarna ha varit mycket lyckade och gynnades av ett strålande sommarväder. Publiken var efter Sliteförhållanden talrik, vilket kanske i någon mån berodde på banornas utmärkta läge på badstranden endast några meter från det solglittrande havet, där både spelare och åskådare kunde svalka sig mellan slagen.
Spelet var överlag tämligen gott om än den förstärkta försvarsberedskapen lagt hinder i vägen för någon mera rationell träning. Lindwall, Visby, hårt-slående och temperamentsfull, torde ha alla utsikter att bli DM-mästare i singel. Han mötte först Slites bäste, Hermod-Nilsson, som emellertid tycktes vara ur slag för dagen, och vann med 6-4, 6-3. I semifinalen skulle han ha mött Snöbohm, Visby, som dock på grund av en mindre armjustering lämnade walk-over. En alltför lätt finalplacering för en sådan kraftspelare! Bland de övriga matcherna i singel såg man gärna matchen mellan Borgström, Visby, och Ekman, Slite, som höll på i nära 2 timmar i den stekande solen. Det var långbollning i ett, ingen vågade sig på några risker och Borgströms bollsäkerhet tog till slut ut sin rätt och han vann med 6-4, 7-9, 8-6. Efter dessa 40 games blev Borgström besegrad i semifinalen av Rönqvist med 6-3, 8-6.
Av dubbelmatcherna gladde man sig åt paren Lindwall—Snöbom, Visby, och Hermod-Nilsson—von Kantzow, där de förra ledde med 5-1 i första set men förlorade matchen med 10-8, 6-3. Det var omväxlande spel, välplacerade bollar, omöjliga upphämtningar och direkt dödande smashar, vilket allt fick publiken att ödsla med applåderna.
Arrangörerna, Slite Tennisklubb och enkannerligen dess energiske ordförande, ing. Laurell, skola även ha en eloge för ett gott arbete, god ordning, bra läktare och sist men inte minst härliga banor. Slite önskar Visbyspelarna välkomna igen nästa lördag—söndag, då finalerna gå och damerna få visa sig på styva linan.

En match i fotboll
mellan Slites och AIK:s juniorlag utkämpades i går på Gutavallen. Slitepojkarna vore i gott slag och slogo gladeligen stadsborna med 4-2.

Gotlands Allehanda
Måndagen den 5 Augusti 1940
N:r 178

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *