Idrott och sport.

Tio femkampare anmälda.
Bara fyra man till DM på 10,000 m.

I morgon kväll avgöres distriktsmästerskapet i femkamp och millöpning på Gutavallen. Tävlingarna skulle eljest ha hållits för två veckor sedan men man har från högre ort erhållit uppskov och i morgon skall alltså slaget stå.
Till femkampen ha tio man anmält sig; I 18 ställer upp med fänrik Ljunggren, B. Johansson och K. Svensson, den halländske elitmannen, AIK kommer med G. Eriksson och Erik Lindfors, Gute med Leif Åbom och Åke Nilsson, Tingstäde med G. Booberg och E. Viklund samt VIF med Stig Andersson.
På 10,000 m. starta fyra man, nämligen Esse Pettersson, Tingstäde, Einar Norrby och Sven Booberg,’ Gute, samt Sten Jacobsson, Lau. Det skall bli intressant att se de båda veteranerna i kamp mot varandra och lika spännande blir det att avvakta laupojkens insats, i fråga om terränglöpningar har han ju redan skaffat sig ett känt namn.
Distriktsmästare i femkamp i fjol blev Curt Svensson, Roma, på 2,473 poäng och på milen Einar Norrby, Gute, med 35,18,8.
Tävlingarna börja kl. 6 på lördag eftermiddag.

Dragkamp och handgranatkastning
vid söndagens tävlingar på Gutavallen.

samband med den triangelmatch i allmän idrott som skall hållas på Gutavallen om söndag kommer också tävlingar i dragkamp och handgranatkastning att äga rum. Till dessa tävlingar, som börja kl. 10,30, ha anmälts fyra dragkampslag, två från I 18, ett från VIF och ett från A 7, i handgranatkastningen delta tre lag, ett från vardera I 18, A 7 och VIF. Flottan har också haft planer på att ställa upp men frågan har ännu ej kunnat lösas. För dragkampen blir det åtta-mann/lag-senretil-heupp-och 4-elen andra grenen tävla tro man i varje lag. Det blir tre kast med granaten och placeringen avgöres genom kastarnas platssiffror från de olika omgångarna.

Djurgårdens besök.

”Stubben” Larsson,
känd som en av Stockholms mest lovande halvbackar, kommer med i Djurgårdens lag, som spelar i Slite och Visby under veckohelgen.

Gotlands Allehanda
Fredagen den 28 juni 1940
N:r 146

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *