Idrott och sport.

AIK fick revansch på I 18.
AIK vann med 4-3 trots många reserver.

I matchen på Gutavallen i går kväll, där AIK och I 18 möttes, blev det seger för AIK med 4-3 och laget fick därmed revansch för nederlaget i enkelserien. Nu såg det oftast ut som om det skulle gå galet med utmaningen, ty AIK hade fyra-fem reserver och en kraftigt ommöblerad kedja. Högervingen ordnade emellertid två mål i medvinden under första halvlek, I 18 reducerade och utjämnade sedan till 2-2. Efter paus blev det I 18 som tog ledningen men det blev åter utjämning av AIK. Spelet gick vidare och 3-3 stod sig till sista minuten, då Hammarström i AIK makade bollen förbi den utrusande målvakten och därmed ordnade segermålet.
Någon vacker fotboll var det knappast tal- om, oftast dängde man bara till vad tygen höll, mindre ofta idkades samspel som resulterade i anfall och målsituationer. På båda hållen hade man dock goda möjligheter att öka på målsiffrorna mer än vad som gjordes. I hela AIK-försvaret voro Lyth och ”Plåtarv” enda ordinarie spelare och laget f. ö. var rätt mycket omändrat. Vänstersidan i kedjan hade svårt att få något uträttat och Glyn Persson var synnerligen väl bevakad. I 18:s innertrio var snabb och välspelande, målvakten i laget sågs för det mesta ute på backarnas plats, vilken blev orsaken till matchens sista och avgörande mål.
Och så få vi hoppas att vaktmästarn klipper och bärgar in Gutavallens frodiga vitklöver till söndagen då Djurgården kommer på besök. Den räckte på sina ställen över-spelarnas skor och hindrade nog framfarten ibland för både boll och spelare.