Födelsedagar.

På måndag fyller nämndeman Anshelm Johansson, Enges i Burs, sextio år. Han är en på södra Gotland synnerligen välkänd person och i sin hemsocken är han en av stöttepelarna, som fått ta hand om många viktiga förtroendeposter och uppdrag.
Sextioåringen är född i Burs och studerade i ungdomen jordbruk dels på lantmannaskolan i Hemse och dels på Bornholm. År 1902 övertog han fädernegården vid Enges, sim han sedan dess innehaft och brukat.
I det kommunala livet har hr Johanssons krafter och kunnighet sedan många år tillbaka varit flitigt anlitade. År 1918 utsågs han till ordförande i pensionsnämnden och år 1933 blev han ordförande i kommunalstämman. På senare tid har kommunalfullmäktige införts i kommunen och hans ordförandeskap har därvid flyttats över till denna institution. Sedan år 1935 sitter han som ordförande i styrelsen även för Burs pastorats sparbank.
Sedan ett 15-tal år sitter han som nämndeman i södra häradsrätten och detta uppdrag har gjort att han blivit allmänt anlitad i sin hemsocken för utförandet av skilda juridiska förrättningar.
Det är säkert många som på måndag komma för att lyckönska den alltjämt lika kraftfulle jubilaren, när han går in i sitt sjunde decennium.

Sextio år fyller om tisdag den 23 dennes hr Karl Lindvall, Robsarve i Fröjel.

Gotlands Allehanda
Torsdagen den 18 Juli 1940
N:r 163

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *