Födelsedagar.

Sextio år fyller i morgon den 19 d:s hemmansägaren och f. kyrkvärden Albert Larsson, Hägvalds i Vallstena.
Sextioåringen som är född i Hörsne, där hans föräldrar innehade en gård vid Lina, flyttade redan i unga år till Vallstena, där han tillsammans med sina föräldrar under en tid brukade den gamla fädernegården, som egentligen utgjorde Allekvia, och till vilken bl. a. hans far, fader varit ägare.
Sedan c:a 40 år tillbaka har emellertid hr Larsson ägt och brukat Hägvalds i Vallstena, vilken gård han alltjämt innehar — f. n. står han dock på grund av inkallelserna så gott som ensam vad de manliga sysslorna beträffar.
Livligt intresserad missionsvän, trogen kyrkobesökare och vän av församlingslivet har hr Larsson under den tid han vistats i Vallstena gjort en god insats icke bara som jordbrukare utan även när det gällt den kommunala och i synnerhet den religiösa verksamheten inom sin församling. Förutom en del kommunala uppdrag har sextioåringen sålunda under 12 års tid varit kyrkvärd och medlem i kyrkorådet. När det gällt missionens sak har alltid hans hem stått till förfogande och ordets förkunnare ha där så behövts i honom haft en hjälpande hand. Men även i egenskap av ordningsfull och duktig jordbrukare av den gamla stammen har han gjort sig känd och uppskattad av alla. Vi ta för givet att sextioåringen trots den begynnande skördebrådskan icke kommer att lämnas i fred på sextioårsdagen i morgon.

Sextio år fyller i morgon major Bernhard Fahlström, Stockholm. Han är född i Linköping men tog studentexamen i Visby 1898 och kom sedan till Gotlands infanteriregemente, där han blev und6rlöjtnant år 1900. År 1903 utnämndes han till löjtnant och år 1916 erhöll han kaptens grad. Under åren 1918-23 var han militärassistent vid Generalpoststyrelsen och år 1929 utnämndes han till major i armen. Han är numera förordnad som befälhavare för Sotholms landstorms-område.

Sextio år fyller om torsdag järnhandlaren Ragnar Ekbom, Slite. Han är född i Södertälje men kom redan som yngling till Visby, där han fick anställning, först i Grönstrands och sedan i Lindsströms järnaffärer. I den senare affären stannade han till 1905, då han öppnade egen järnhandel i Slite. Sedan dess har hr Ekbom med framgång drivit sin affär och utvecklat den till ett omfattande och välkänt företag. Hr Ekbom tillhör styrelsen för Gotlands Järnhandlareförening.

Gotlands Allehanda
Tisdagen den 18 juni 1940
N:r 138

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *