Födelsedagar.

Sextio år fyller om torsdag orgelbyggaren Gustaf Larsson, Bjärges Larsson är född i Hemse och blev redan som 17-åring knuten till Cedergrens orgelfabrik i Bjärges, där han alltsedan dess stannat. År 1928 övertog han fabriken efter hr Cedergren och för några år sedan företog han en grundlig modernisering av verkstaden, den enda i sitt slag på Gotland.
Hr Larsson har anförtrotts ett flertal kommunala uppdrag, och han är f. n. ordförande i pensionsnämnden och kristidsnämnden, är ledamot av inkomsttaxeringen samt revisor för den kyrkliga kommunens kassor.
Femtio år fyller om torsdag den 6 juni byggmästaren Leonard Johnsson, Slite. Född i Stockholm kom han i unga år till Gotland och fick sitt hem i Ardre. Han ägnade sig tidigt åt snickaryrket, och efter genomgången utbildning vid slöjdskolan i Visby arbetade han här hos olika byggmästare för att några år senare åter slå sig ner i sin hemsocken som byggmästare. År 1925 inköpte han en fastighet i Slite och flyttade dit, och där har J. sedan varit livligt verksam inom byggnadsbranschen och uppfört många både större och mindre fastigheter.
Jubilaren är även en intresserad idrottsman, och speciellt är det de gotländska idrotterna pärk och varpa som ligga honom om hjärtat. Han har startat Slite varpklubb, vars ordförande han varit i många år Femtioåringen är även intresserad av kommunala värv och tillhör kommunalfullmäktige, varjämte han är brandstodsvärderingsman. Inom hantverkskretsarna är han verksam som sekreterare i Gotlands hantverksdistrikt och vice ordf. i Slite fabriks- och hantverksförening. Vidare är han intresserad medlem av Slite manskör.

Gotlands Allehanda
Tisdagen den 4 februari 1940
N:r 126

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *