Femtioåring.

Valter Karlsson,
Havdhem.

Femtio år fyller om söndag den 20 dennes folkskollärare Valter Karlsson i Havdhem. Han är född i Atlingbo, och efter att ha avlagt folkskollärareexamen 1912 tjänstgjorde han som vikarie folkskollärare i Havdhem samma år för att året därpå bli ordinarie.
Det är alltså i snart tre decennier, som hr Karlsson verkat som folkskollärare i Havdhem, och han har också under denna tid förvärvat en bergfast popularitet hos Havdhemborna, därvid givetvis ej minst hos de barn, som under årens lopp ”gått i skola” för honom. Ordning och reda samt en synnerligen god pedagogisk förmåga prägla hans läraregärning. Trenne år efter det han blev ordinarie genomgick han slöjdkurs vid Nääs och åren 1920—21 jordbrukskurs i Hemse.
Vid sidan av sin tjänst har han emellertid även haft tid och intresse för kommunala angelägenheter, och många äro de förtroendeuppdrag, han fått på sin lott. Han är sålunda ledamot av kommunalfullmäktige, ordförande i Havdhems brandstodsvärderingsnämnd, huvudman i sparbanken, där han tidigare varit revisor, ledamot av barnavårdsnämnden samt ordförande i Havdhem fruktodlareförening m. m.

Gotlands Allehanda
Onsdagen den 16 oktober 1940
N:r 240

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *