Ett dödande åskslag.

Gotlänning i Stockholm omkom vid sitt sommarställe.
Under åskväder, som i går gick fram över stockholmstrakten, dödade blixten direktören Rudolf Ekström, Stockholm. Den omkomne var 33 år gammal och bördig från Gotland.
Ekström vistades, då olyckan inträffade, vid sitt sommarställe i Aspvik vid Gustafsberg. Tillsammans med en morbroder satt han i sin badhytt, då blixten slog ned i en björk strax intill hytten och fortsatte in i denna. Blixten träffade Ekström i hjärttrakten, att döma av märken på kläderna. Även morbrodern träffades troligen, ty han svimmade av, men kom efter en stund, åter till sans.
Den omkomne var född i Norrlanda, men kom i unga år till Stockholm, där han kom in i biograffacket. Hans verksamhet på detta område har varit ganska framgångsrik och han var vid sitt frånfälle innehavare av biograferna Cameo vid Ringvägen, Lido vid Hornsgatan, Mona vid Götgatan och Saba å Midsommarkransen.
Den så hastigt bortgångne efterlämnar maka och tvenne barn samt här i Visby moder och styvfader förutom andra släktingar såväl här på Gotland som på fastlandet.

Gotlands Allehanda
Tisdagen den 25 juni 1940
N:r 143

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *