Dödsfall.

I tisdags avled f. hemmansägaren Olof Petter Bergström, Klinte i Boge, i den höga åldern av 89 år. Han var i sin krafts dagar en intresserad kommunalman och var bl. a. kyrkovärd. En synnerligen dugahde lantbrukare och som människa vänsäll och präktig efterlämnar den gamle hedersmannen minnet av en gute av den gamla stammen. Närmast sörjes han av en svärson, lantbrukaren Oscar Widén, samt en broder.
— Sveriges hantverksorganisations reseombudsman Allan Åberg avled på tisdagen i Stockholm i en. ålder av 46 år.
Den bortgångne inträdde i hantverksorganisationens tjänst som reseombudsman 1 februari 1938. Han hade redan hunnit med att besöka de flesta av de till organisationen anslutna 350 hantverksföreningarna och att medverka vid bildandet av ett 30-tal nya sådana. Han har tillfört organisationen inemot ett 1,000-tal nya medlemmar. Genom . den verksamhet, som han tidigare under många år utfört 1 egenskap av sekreterare i Småland-Blekin&e hantverksdistrikt och i Karlskrona hantverksförening var han väl förtrogen med hantverkets mångskiftande problem, vilket var av stor betydelse för hans fortsatta gärning mom den vwvidsträcktare kretsen i hantverksorganisationen. Närmast sörjande är maka, född Holgersson.
Inte minst bland hantverkare här på Gotland var han känd och välkänd genom besök hos de olika föreningarna bl. a. såsom föredragshållare.

Gotlands Allehanda
Torsdagen den 31 Oktober 1940
N:r 253

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *