Dödsfall.

Den 20 d:s avled helt hastigt hr Carl Fernqvist i Molinders konservfabrik i Stockholm, här på Gotland i vida kretsar, bland affärsmän och ärtodlare i synnerhet, mera och väl känd som Molinders Fernqvist. I omkr. ett 30-tal år har den bortgångne arbetat i sin bransch här på Gotland och därunder gjort sig känd som en glad, vänsäll och redbar man. Han sörjes närmast av maka och två söner.

I en ålder av 80 år avled igår änkefru Edla Augusta Katarina Söderberg, Klintehamn. Den gamla har under en längre tid lidit av ohälsa och vårdades hos en ogift dotter, där hon nu fick lägga sitt gamla huvud till ro. Under en lång följd av år, omkring femtio, har den nu bortgångna tillhört Klintehamns metodistförsamling. Hon sörjes närmast förutom av den nämnda dottern av en gift dotter i Eskelhern.

F. hemmansägaren Johan Oskar Jakobsson, Haltarve i Väte, har avlidit i en ålder av 87 år. Han innehade i sin krafts dagar en gård Vid Mölner men har nu på senare år bott och vårdats hos en svåger vid Haltarve. Tidigare innehade han också flera kommunala uppdrag, bl. a. var han ledamot av kyrkorådet i församlingen.

Gotlands Allehanda
Onsdagen den 26 juni 1940
N:r 144

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *