Delade tjuvgods 3 mån. straffarbete.

En delaktig i ungdomsligan fick dom i dag.
Som vi i lördags meddelade i referatet från rannsakningar med affärstjuvarna i Visby befann sig bland de inblandade en ung man, som känt till stortjuvens bravader och delat stulna pengar med denne. Han hade också. varit med när en av revolvrarna stals — visserligen hade han ej varit ned om själva brottet men han hade tyckt att medbrodern var feg när kuppen inte lyckades i första omgången, vilket föranledde denne att göra en ny framstöt för att komma åt det åtrådda vapnet. Detta hade den nu dömde fått hand om, men som han påstod vid rannsakningen hade han sedan kastat bort revolvern utanför hamnpiren.
Delaktigheten i de olika brotten. dömdes nu såsom stöld och rättens utslag lydde på tre månaders straffarbete för första resan stöld. Beträffande de övriga fortsättes utredningen och ny rannsakning hålles den 6 juli.
Vid rättens sammanträde i dag dömdes vidare en person till en månads fängelse för att han kört omkull en ledningsstolpe och kört vidare utan att ta notis om eller anmäla händelsen för myndigheterna. Stolpen hade sedan fallit ut i vägbanan och blivit till hinder för trafiken.
En person hade i strid mot bestämmelserna i hotell- och pensionatstadgan skrivit in sig under falskt namn och yrke, vilket straffades med 10 dagsböter.
Förseelse mot hälsovårdsstadgan beträffande avfallskärl bestraffades i ett fall med 25 dagsböter.
Två fyllerister dömdes till 15 resp. 25 kronors böter.

Gotlands Allehanda
Tisdagen den 25 juni 1940
N:r 143

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *