Barnens Dag närmar sig.

Nu ha vi redan hunnit in i Barnens Dagsveckan — på lördag och söndag hållas festligheterna. Lördag kl. 3 går Barnens Dags-tåget genom staden efter routen Solbergaskolan—SöderportAdelsgatan—Stora Torget—Drottensgatan—S:t Hansgatan—Kommendantsbacken — Strandgatan — Studentallén fram till platsen framför Paviljongen.
Det är ju det traditiohella stråket för denna kortege. På söndag kl. 2 blir det repris på tåget, som kommer att få bortåt 200 deltagare. Kommittérade ha gnuggat geniknölarna för att göra det hela så originellt som möjligt trots bristen på bilar, och åskådarna komma säkert att bli tillfredsställda. Tåget följes av små Barnens Dags-pojkar och flickor med insamlingsbössor, där allmänheten kan ge sin tribut till det goda ändamålet — upprätthållandet av Mjölkdroppens spädbarnshem. Man kan också markera sitt intresse för saken genom att köpa Barnens Dagsvimplar att sätta på cykeln, en Barnens Dags-blomma eller en Barnens Dagsnäsduk i vacker färg med fint emblem på.
Arbetet på festplatsen vid paviljongen är nu i full gång. Tivoliherrarna äro som bäst ifärd med att slå upp de tält som skola inrymma deras attraktioner, och Barnens Dagssnickaren sågar och spikar för fullt för att få upp försäljningsstånd o. dyl. Dekoratören har blandat sina färger och snart skola penslarna vara igång — Paviljongens interiör skall också piffas upp för det högtidliga ögonblicket.
Tomboladamerna hålla som bäst på att ordna upp de fina vinster, som äro många men inte flera än att ytterligare gåvor äro mycket välkomna. Sådant kan man aldrig få för mycket av.
Och programmet? Ja, det blir av bästa märke, och om inte alla beräkningar slå fel så kunna ett par goda överraskningar under veckans lopp meddelas Visbyborna. Till vad tidigare sagts i ämnet kan fogas att man införskaffat ett fint fyrverkeri.
De barn och övriga som anmält sitt deltagande i paraden genom staden samlas uppe vid Solbergaskolan tisdag kväll kl. halv 8. Då skola de ha med sig de dräkter de ev. tänka använda och de som ha cyklar kunna även ta dem med sig.

Gotlands Allehanda
Måndagen den 29 Juli 1940
N:r 172

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *