Barnens Dag går utan motor.

Men var äro alla söta badflickor?
Det motorlösa festtåget vid Barnens Dag i år den 3-4 augusti har omfattats med stort intresse. Sålunda ha redan en massa barn anmält sig för deltagande med eller utan cykel, och flera äro naturligt, vis välkomna. Det är ju Barnens Dag det gäller och då böra också barnen få spela första fiolen. En annan del av tåget, baddräktsparaden, har däremot inte några anmälningar ingått till ännu, vilket lagt kommitterades pannor i djupa veck. Vackra flickor finns det ju så gott om i Visby att man inte trott att denna parad skulle vålla några bekymmer. Ja, anmälningar till festtåget mottagas t. o. m. lördag av fröken Karin Rubarth, Hamngatan 1, tel. 695, kl. 18-20 varje dag.
Tombolan har i år fått en serie mycket förnämliga vinster och vi vilja avslöja att bland de bättre äro en resa tur och retur till Stockholm samt en fin kanot. Gissa om pojkarna i 10-15 års-åldern komma att köpa lotter!
Kabarén lovar också att bli utomordentligt bra, säkert blir DBW:s paviljong fullsatt, när den framföres. Bland attraktionerna i övrigt må nämnas att dr Nils Bolin kommer att förevisa Visbyfilmer som han själv upptagit, bl. a. glimtar från föregående års Barnens Dag.
Behållningen av Barnens Dag tillfaller i år Mjölkdroppens spädbarnshem.

Gotlands Allehanda
Torsdagen den 25 Juli 1940
N:r 169

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *