110 dödades vid första anfallet mot Patras.

Grekiska flyget angriper italienska trupper.
Athen, 31 okt. (TT från Reuter.) Tre grekiska bombplan utförde på onsdagen ett låganfall med kulsprutebeskjutning mot de italienska trupper som skulle förstärka ställningarna i västra sektorn på nordfronten. Samtliga plan återvände men ett var fullständigt genomborrat av kulor, och en av piloterna var allvarligt sårad. .
Patras utsattes för fem fientliga flygangrepp på onsdagen men endast ett offer krävdes, då större delen av befolkningen evakuerats. Offren för måndagens raider uppgå till 110 dödade och 300 sårade.
Storbritannien har redan för att uppfylla sitt löfte vidtagit anstalter för att täcka kostnaderna för mobiliseringen och anskaffa bränsleförråd åt försvarsmakten.

Grekerna skola hålla ställningarna till varje pris.
Framskjutna avdelningar tillbakadragna. — Inga lokala framstötar.

London, 31 okt. (TT.) Reuters specialkorr. i Saloniki meddelar att de senaste rapporterna från den macedoniska sektorn på gränsen till Aftisilen Bilätta, att de grekiska linjerna äro intakta, ehuru några framskjutna avdelningar dragits tillbaka. Italienska alpjägare befinna sig i denna sektor. Bortsett från sporadisk artillerield, tydligen i avsikt att exakt utröna de grekiska ställningarnas läge, ha italienarna icke inlett några större anfall.

Gotlands Allehanda
Torsdagen den 31 Oktober 1940
N:r 253

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *