Visby Husmodersförening

höll i går sitt ordinarie sammanträde på församlingshuset under fru Hanna Danielsons ledning. Föreningen beslöt att om möjligt sända en representant til sommarens ombudsmöte i Kiruna.
Artisten Ture Carlson höll ett trevligt kåseri om spelmän och spelmanslåtar i Sverige och herr Ragnar Sundberg demonstrerade dessa gamla vackra låtar, valser, polskor och folkvisor på fiol.
Därefter höll dispensärsköterskan syster Astrid ett instruktivt och intressant föredrag om tuberkulos. Hon kom oss att förstå, att för vanliga, vuxna, friska människor finnes knappast någon fara för tuberkulös smitta, om vi hålla våra bostäder rena och vädrads och oss själva snygga, då däremot faran för småbarn är stor under alla förhållanden, synnerhet om de måste vara tillsammans med tuberkulösa människor, och om dessa lungsjuka ej förstå att använda spottkopp och koka upphostningarna samt att hålla sig själva och sin bostad rena och hygieniska.
Landshövdingskan Rodhe tackade syster Astrid för föredraget och för hennes hängivna arbete och modiga, kamp mot tuberkulosen här på Gotland.

Gotlands Allehanda
Torsdagen den 7 april 1938
N:r 80

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *