Vägen Visby—Endre förbättras för 151,800 kr.

Civilingenjör H. Sellergren har till länsstyrelsen överlämnat förslag till omläggning och förbättring av vägen Visby—Östergarn å delen mellan Visby stads gräns och Lilla Fjells i Endre.
Förslaget innefattar två alternativ och kostnaderna för vägomläggningen med en sträcka av 10,420 m. hava beräknats för alt. I till 151,800 kr. och för alt. II 151,000 kr.
Jämte förslaget framhålles att vägen är starkt trafikerad och är att betrakta som huvudväg, då trafikanter från de östligaste socknarna från Gothem i norr till Gammelgarn i söder söka sig till Visby med användande av denna väg.
Sträckan Visby stads gräns—L :a Fjells anses vidare av sådan beskaffenhet att den delvis kan betecknas som trafikfarlig. — Dels är vägen för smal med dålig sikt dels är vägbanan för hög med nästan lodräta slänter.
Vägstämman och vägstyrelsen ha ’llstyrkt alt. I med undantag för en ägdel vid Qvie i Endre.
t, Inom den utsatta klagotiden ha klagomål inkommit från Otto Hellgren, Bolarve i Hejdeby, och Erik Hellgren Qvie i Endre, för vilka vägomläggningen skulle medföra vissa olägenheter i form av markförluster.
Länsstyrelsen har ålagt Gotlands norra vägdistrikt att utföra omläggningen enl. alt. I å sträckan stadsgränsen—Fjells i Endre, samt enligt alt. II vid Qvie i Endre.

Gotlands Allehanda
Onsdagen den 9 November 1938
N:r 260

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *