Tvisten om förste provinsialläkartjänsten.

Förste provinsialläkaren Kust Bergström i Visby hemställer hos medicinalstyrelsen, att de av provinsialläkaren i Rimbo N. Magnusson anförda besvären icke skola föranleda ändring i styrelsens förslag till förste provinsialläkartjänsten i Jönköpings län.
Dr Bergström erinrar bl. a. om, att han år 1929 vid återbesättandet av förste provinsialläkartjänsten i Gotlands län blev av medicinalstyrelsen uppförd på första förslagsrummet före Magnusson. De av Magnusson i samband därmed anförda besvären föranledde icke någon k. m:ts åtgärd.
Den oro Magnusson känner, för att man skall bli överansträngd på grund av den långvariga dagliga tjänstgöringen i Jönköpings län torde vara något överdriven, skriver dr Bergström vidare. Av den erfarenhet jag själv har om förste provinsialläkartjänsten i Jönköpings län ävensom i de andra län på fastlandet, där jag tjänstgjort, är arbetsbördan beträffande dessa län betydligt behagligare, mera likformig och mindre påfrestande än tjänstgöringen som förste provinsialläkare i Gotlands län och samtidigt provinsialläkare i Visby distrikt. (TT Spec.)

Gotlands Allehanda
Lördagen den 26 November 1938
N:r 275

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *