Nytt dödsoffer för midsommartratiken på Gotland.

Mejeristen, som påkördes av rattfyllerist, avled i dag.
Den på midsommardagens kväll vid en påkörning svårt skadade mejeristen Arne Johansson, Sylfaste, har i dag avlidit på lasarettet. Han var vid sin bortgång 26 år gammal.
Olyckan inträffade som bekant i Follingbo på vägen mellan Hallfreda och Stava. Johansson, som vid tillfället kom cyklande från Roma på färd till Visby, påkördes av en berusad bilist, Klas Ålander, Suderbys i Akebäck. Johansson ådrog sig därvid skallbrott och hjärnskakning och har sedan dess inte någon gång varit vid sans. Och i dag följde, som nämnts, döden.
Den under så tragiska omständigheter bortryckte efterlämnar minnet av en älskvärd och präktig ung man, skicklig i sitt yrke, samvetsgrann och plikttrogen.
I mejeristyrket började han sin praktik vid Alskogs mejeri för åtta å nio år sedan och kom sedan till Karlshamn mejeri där han var anställd i tre år.
Efter att ha fullgjort sin värnplikt i Värmland vann han anställning i mejeriet i Delsbo där han stannade i tre år! Han har även genomgått folkhögskolan i Hemse samt bevistade i vintras en kurs vid Ljungskile folkhögskola. Sin befattning vid Sylfaste mejeri innehade han omkring ? år. Samma dag olyckan inträffade hade han fått meddelande om att han vunnit inträde till den stundande höstkursen vid Alnarps mejeriskola, där han ytterligare ämnade utbilda sig i facket. Men dessa planer ha nu på ett bryskt sätt brutits.
Den bortgångne, som var varmt religiös efterlämnar som närmast sörjande föräldrarna, bosatta vid Liffride i Alskog, samt flera syskon.

Gotlands Allehanda
Lördagen den 9 Juli 1938
N:r 155

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *