Landsbygden. Vamlingbo.

VAMLINGBO.
Bröllop firades på lördagen härstädes, då hemmansägaresonen Edvin Ahlqvist, Austre, sammanvigdes med fröken Elly Pettersson från Bjerges i Vamlingbo. I ett flertal bilar företogs färden till Vamlingbo kyrka, där vigseln förrättades av komminister Thure Åberg, som efter vigseln höll tal till brudparet.
Såväl när brudparet intågade i kyrkan som efter vigseln spelade t. f. kantor Leonard Larsson bröllopsmusik från kyrkorgeln. Ett flertal äreportar voro resta av traktens ungdom till brudparets ära, och på kvällen hyllades de nygifta livligt med hurrarop av en stor skara ungdom från bygden. Som bruttbonde tjänstgjorde evangelist E. Larsson och som bruttöverska fru Edit Esklund. På söndagen bevistade brudpar och uppvaktning högmässan i kyrkan.

Ungdomsmöte. I söndagskväll hade kyrkliga ungdomsföreningen i Vamlingbo och Sundre möte i Vamlingbo prästgård. Ett trevligt och vällyckat program genomgicks och upptog tal, sång och uppläsning samt samkväm. Söndagen den 4 dec. anordnar ungdomsföreningen en församlingsafton i Vamlingbo skola, då förutom övrigt program det även blir föredrag av kyrkoherde Ragnar Johansson från Garda. Vidare skall ungdomsföreningen fira Luciafest i samband med sitt ordinarie möte den 11 december.

Gotlands Allehanda
Onsdagen den 16 November 1938
N:r 266

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *