Landsbygden. Stånga.

STÅNGA.
Till gravens frid. Den 17 dennes vigdes stoftet av fru Alma Svensson, Gumbalde, till gravens ro. Dödsbudet kom ganska hastigt efter endast en kort tids sjukdom.
Begravningen, som var högtidlig och stämningsfull, inleddes med samling vid missionshuset, där missionsförsamlingens medlemmar jämte släktingar och vänner hade en avskedsstund vid båren, varefter färden ställdes till kyrkan där kontraktsprosten G. A. Kronqvist förrättade jordfästningen. Vid graven framfördes tacksamhets- och minnesord samt nedlades många kransar och en myckenhet med blommor, allt vittnande om kärlek och vänskap till den hänsovna. På inbjudan av den avlidnas make, agenten Martin Svensson, samlades åter den stora skaran av deltagare i missionshuset till en minnesgudstjänst.
Efter kaffeservering och unison sång höll pastor G. Alstig, Hemse, en kort och anslående betraktelse över ett Gudsord och erinrade om den bortgångnas livsgärning och ljusa minne samt lyste frid däröver. Fröken Maja Jakobson sjöng med känsla och värme ”Han brister snart, min silvertråd”. Prosten Kronqvist gjorde en sammanfattning av det hela och påminde om det himmelska hemmet, som gav ljus i saknaden.
Efter tacksägelse av hr Svensson och gemensam sång slöts den minnesrika samvaron av pastor Alstig, som läste välsignelsen.

Gotlands Allehanda
Måndagen den 21 November 1938
N:r 270

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *