Idrott och sport.

Klubbmästerskapen i orientering.
Klinteklubben lägger banan.

I morgon är det återigen ett större evenemang för våra skogsluffare att tänka på — klubbmästerskapen. Alla de civila klubbarna på Gotland komma att mötas vid denna uppgörelse, vilken egentligen från början avsetts att vara en klubbmatch mellan Klintehamn och Slite. Det blir det naturligtvis också, men visbyborna ha även de fått tilllåtelse att vara med och avgöra sina klubbmästerskap på samma bana. Det bör bli 50-60 löpare ute i markerna i morgon, ty Gute ställer upp med 14 man, AIK med 13 och VIF med 8. Slite och KIK komma väl ungefär 10 man vardera.
För visbyorienterarnas del gäller följande rättesnöre: samling vid Söderport kl. 8,30, karta: Romabladet samt 1: 75 kr. till startavgift och resa.
Slite- och Visbylöparna samlas sedan kl. 9,00 f. m. vid Gardrungs i Stenkumla. För de intresserade som vill inträffa vid målet lämnas uppgift om dettas belägenhet hos fjärdingsman H. Hallgren, Klintehamn, tel. 87 efter kl. 10,00. Allt tyder på att det blir en oerhört spännande tävling.

Prisutdelningen för budkavlen
kommer att förrättas i morgon eftermiddag på A 7 under någon paus i brottningstävlingarna, som börja där kl. 2,30. Bertil Björck fördelar tecken och medaljer och vidare blir det ett pris till varje sträcksegrare.

Gotlands Allehanda
Lördagen den 5 november 1938
N:r 257

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *