Idrott och sport.

Det skulle vara intressant
att veta hur fotbollen härnere kommer att arta sig under söndagen. I gotlandsseriernas Div. I mötas I. 18 och Othem här i Visby och det är inte otroligt att också denna debutantmatch kommer att sluta oavgj ord. Othem har förra söndagens tvåsiffriga bakslag att ta igen och måste ta chansen att få poäng i tabellen. Slite, som hade ”frirond” förra söndagen, kommer nu med i seriemaskineriet och spelar hemma mot Visby IF. Det vill till att VIF-arnas spelhumör har stigit under veckan för att de inte skola bli överraskade av slitespelarna, som säkert inte spara på krutet. Tredje matchen går mellan Roma och AIK och det kanske blir något i stil med förra söndagens målskörd.
I norra serien spelas följande matcher: Västkinde—Bro, Vänge—Klintehamn o. Stenkyrka—Martebo, samt i södra: Hablingbo—Ljugarn, Burgsvik—Fardhem, Rone—Alva och Grötlingbo—Drott. Reservlagsserien upptar matcherna VIFI. 18, A. 7—Gute och Hemse—AIK.
Samtliga matcher ta sin början kl. 2 utom reservlagsseriens matcher mellan VIF och I. 18 (kl. 10,30) och A. 7—Gute (kl. 4,30).
DM-finalerna i tennis skola spelas nu i veckoskiftet. I morgon eftermiddag kl. 4 går finalen i herrsingle mellan 0. Jacobsson och Gunnar Dahlin. Det blir säkert en snabb och god match, men Jacobsson är nu alltför överlägsen för att Dahlin skall kunna hota honom. Men Dahlin har inte varit med så länge än, och han kommer säkert att vara med i flera finaler.
Om söndag börja racketkämparna kl. 10 med de matcher som återstå i herrdubbeln Rothstein och och Linder (ev. Enström) möta S. Johansson och Lind-wall och det bör bli en klar seger för det senare paret, som omedelbart efter skall spela mot paret Dahlin—Jacobsson. Det matte bli ea fight! Ärade tennisvänner, försaka inte den matchen, som kommer att bjuda på snabbt och vackert spel, om vi känna de medverkande rätt. Detta är emellertid bara semifinalen och segråsen i den nyss nämnda matchen kommer senare på dagen att möta E. Rönqvist och en partner, som ännu skall utses. Hellman har nämligen rest och lämnat sin partner i sticket.
Förmiddagens match kommer dock att bli den moraliska finalen, och vinnarna där — vilka det nu blir — torde vara ganska säkra på sin titel. Finalen i mixed double mellan G. Holmqvist—A. Lindwall och M. Borenz-0. Jacobsson går kl. 1 och torde också den bli intressant. Det senare paret, som vid det laget torde representera årets båda singlemästare, har givetvis de största förutsättningarna för att ta hem också denna titel.

”Treklubbars”
söndagens stora orienteringstävling, är väl, fotbollen i all ära, det som nu tilldrar sig största uppmärksamheten inom det idrottsintresserade Visby. Och tydligen drar det ihop sig till en extra förnämlig kraftmätning mellan de tre klubbarnas f. n. mycket jämnstarka orienterare.
Vi lovade i förra veckans fredagsnummer att återkomma med ett litet förhandstips beträffande årets inteckning i det Appelquistska vandringspriset, men frågan är väl om man inte därvid gav sig ut på s. k. hal is. Av förra söndagens träningstävling att döma, blir det absolut jämnt. Individuellt vann då en AIK-are men de följande fyra platserna delades broderligt av VIF- och Gute-pojkar, under det den sjätte återigen var från AIK. Två man vardera bland de sex bästa således. Det kan inte gärna vara jämnare. Då det nu gäller så små lag som tre man, håller undertecknad emellertid VIF som ytterst knapp favorit tack vare sina mera garvade oldtimers. Under sina försök att undvika jumboplatsen kommer emellertid Gute och AIK att pressa sig och VIF till det yttersta. Vi tippa ”alla tiders” träskluffarkrig om söndag! För det lär visst bli en del träsk också. Både stora och små!
Individuell segrare? Precis lika svårt att förutsäga som lagsegrare. Utan tanke på ordningsföljden skulle vi i alla fall vilja hålla på att en av följande 6 mannar troligen kommer att trona högst i prislistan: Gust. Carlsson, John Eklund, VIF, Jan Silven, Anders Dahlin, Gute, Gösta Lövkvist, Robert Ahrling, AIK. Med maximal utdelning från fru Fortuna kan emellertid vem som helst klara hem största ”bucklan”, det är just tjusningen med orientering.
Inte mindre spännande skall det bli att se vem som ror (eller gnor) hem Allehandas nyuppsatta vandringspris i damklassen. Gutes flickor få nog finna sig i att hållas som små favoriter. De ha sin position från korporationen att försvara och göra det nog också. Men de andra flickorna lära ha fått i sitt huvud att det skal krigas om saken, så man kan aldrig veta! Plats för överraskningar.
Men för att få vara med om allt detta roliga gäller det att vara morgonpigg om söndag. Kl. 7 samlas vi vid Österport och då skall samtliga medföra Visbybladet, kompass, fullständigt ombyte, gott humör samt helst även baddräkt. Kr. 1: 50 kostar bussen. Kontrollanterna be vi komma upp till samma plats redan kl. 6. Väl klädda!
Anmälan till deltagande skall vara resp. kommitterad till handa senast kl. 8 i kväll. Prissamlingen kan beskådas i Juv. Swenssons fönster.
Vi återkomma med startlistan i morgon.
Bk.

Gotlands Allehanda
Fredagen den 16 september 1938
N:r 214

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *