Idrott och sport.

Korporafionsorienferingen
sitter i år nytt rekord i fråga om intresse och tillslutning.

Då anmälningstiden ej utgår förrän om måndag den 2 maj, kunna vi givetvis ännu vänta många nya anmälningar, men om man skall döma av de lag, som redan låtit anteckna sig, blir det från början till slut en strid på kniven om placeringarna i korporationsklassen. Allrahelst som en hel del komma att ställa upp i bästa möjliga kondition, kan man nästan vara tvärsäker på att inget kommer att överlämnas åt slumpen. Fast nog är det i många fall leken med slumpen och Fru Fortunas gunst, som ger orienteringen dess säregna tjusning.
Även i år kommer en synnerligen vacker prissamling att sporra deltagarna till spänstiga prestationer. En mohikan av den rätta ullen springer ju inte för bucklornas skull, utan därför att han älskar stigfinnarlivet. Men om nu en prima prissamling står till deltagarnas förfogande, ökar ju endast detta glansen kring ett prima meeting. Priser äro hittills skänkta av:
Boråslagret.
A/B Carl Degerman. Andelsmejeriet.
A/B C. J. Björkander & Son.
Orienteringsintresserad.
Löfveberg & Petersson A/B.
Emil Appelquist.
C. I. Kolmodin.
Gusse Johanssons Frisersalong.
Leo Wennberg.
Selvrenius Konditori.
I. F. Gute.
Andelsslakteriet.
Cafe Strykjärnet.
Ada Danielson.
Firma Carl Prien.
Gotlands Allehanda.
A. I. K.
Och flera väntas.
Även i år blir det ordnat så att intresserade för en billig penning kunna komma med ut och få se löparna spänsta i mål. Om man så bara är med som åskådare blir nog en vårsöndag ute i det fria säkerligen inte bortkastad. Och lita på att om vederbörande har frugan eller ”tjacl4t” väntande vid målet, blir det säkert lite extra suits på spurten. Uppgift om målet kommer som vanligt att anslås på Allehandas annonstavla någon gång på f. m. och för dem som komma ut i egna bilar, är det väl ordnat med parkeringsplats.
Anmälningarna skola som sagt vara inne senast om måndag den 2 maj och kunna, tillsammans med startavgiften 1:50 per man (1 krona pr dam), lämnas till Bertil Björck, tel. 1427 eller Allehandas red. tel. 1. Välkomna!
Bk.

Gotlands Allehanda
Lördagen den 30 april 1938
N:r 98

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *