Husmoderskursen på Fridhem öppnad.

Semesterkursen på Fridhem nar i dag tagit sin början och av de 36 anmälda deltagarna hade 34 infunnit sig. Man samlades vid halv 12-tiden, installerade sig i det för kursen upplåtna logementet och samlades därefter till den första gemensamma lunchen. Här hälsades de samlade husmödrarna av folkskollärare Ax. R. Sundahl, vilken som representant för Gotlands folkbildningsförbunds styrelse motiverade kursens anordnande och hoppades att deltagarne skulle ha nytta och trevnad av dessa dagar. Han riktade också en välkomsthälsning till hemkonsulenten Anna-Lisa Lyberg, som nu för tredje gången leder en sådan kurs här på Gotland.
Därefter reserverades eftermiddagen för bad, men kl. 4 samlas man åter till förhandlingar, varvid fröken Lyberg håller föreläsning om köksinredning.
Kl. 5 serveras middag och sedan promenerar man bort till Högklint för att njuta av utsikten, tills tiden för kvällsmålet är inne.
Kursen pågår t. o. m. söndagen, Dagarna komma att upptagas av föreläsningar och rekreation i behaglig blandning. Fröken Lyberg kommer att tala om praktiska frågor, som speciellt intressera husmödrar, Kursen gästas därjämte av en husmoder från Norge, fru Ebba Sylvan, som under sommaren befinner sig i Visby och i studiesyfte följer kursens arbete. Hon har lovat att berätta för kursdeltagarne om bilder från Norge och om prinsessan Eugenie, vars minne ju är särskilt förknippat med Fridhem.
På fredagen kommer ABF:s sångkör att företaga en utflykt till Fridhem och anordna en liten sångstund för kursdeltagarne.

Gotlands Allehanda
Torsdagen den 14 Juli 1938
N:r 159

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *