Hamninvigning och sommarting i Katthammarsvik.

Festligheter med omfattande program på lördag och söndag.
Nu på lördag och söndag väntas det mycket folk till det gamla idylliska Katthammarsvik i anledning av den nya båthamnens invigning och fiskareförbundets årligen återkommande sommarting.
Hela veckan ha förberedelser pågått I på hamnområdet, där man nu fått rymlig och vacker festplats mot havet.
Festligheterna under söndagen påbörjas med motorbåtstävling kl. 12. Tävlingen ordnas som precisionstävling å en triangelbana, som köres i två omgångar. Till tävlingen har över 20talet motorbåtar anmält sig, och tävlingsledningen — består av fiskarena Bengt Arweson, Gothem, Helm. Larsson, Sanda och handl. Sune Lindahl, Katthammarsvik. Men redan kl. 10 f. m. börjar en uppgörelse i varpa mellan lag från olika fiskareföreningar under H. V. Klingwalls ledning.
Under det motorbåtstävlingen pågår blir det simuppvisning av Rone simklubb under hr Karl Petterssons ledning. Det blir uppvisning i livräddning, simhopp och vattenlekar. Tävlingarna väntas vara avslutade kl. 3 e. m., och då börjar själva hamninvigningsfesten med invigningstal av landshövding Rodhe, hembygdsföredrag av redaktör Mauritz Enander, allmogemusik av Bäckstädetrion med Karl Hägg samt sång av de sjungande gesällerna. Det är även meningen, att deltagarna skola få tillfälle att pröva sina röster i allsång under agronom Wald. Ericssons ledning. Klockan 6 e. m. beräknas det bliva prisutdelning i tävlingarna.
På lördag kväll svara De sjungande gesällerna för underhållningen. Båda kvällarna blir det dans under musik av ”Stormvågen”. Likaså avbrännes båda kvällarna vackra fyrverkerier.
Fiskareförbundets sommarting har med åren kommit att anses som en trevlig och underhållande sommarfest, som i år får särskilt högtidlig prägel genom hamninvigningen. Tinget i Katthammarsvik kommer säkert att bliva lyckat och få god tillslutning från allmänhetens sida. Det kommer även att fylla en god uppgift, då det bl. a. anordnats till förmån för en fiskarenas samlingslokal i Herrvik, som även skall kunna användas som dagrum för fiskare från andra håll.

Gotlands Allehanda
Fredagen den 15 Juli 1938
N:r 160

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *