Gotlänning häktad för guldstölder i Stockholm.

Med i liga med finsk mördare som chef.
Två guldstölder på Dalagatan samt inbrott i uraffären på Norrtullsgatan har nu utretts av kriminalpolisen i Stockholm. Bytet vid de förra blev respektive 3,100 och 700 kr. samt vid den senare stölden 2,100 kr.
Det är fyra män som stått till polisens förfogande under utredningen, tre svenskar och en finne. Den senare, som i sitt hemland suttit på tukthus för bl. a. mord, stöld, m. m. är den ende som nekar. Med hänsyn till hans föregående är det mellertid tydligt att han varit chet i den liga, som framgångsrikt opererat i Stockholm. En av svenskarna är en 18-årig försäljare från Gotland, Arne Axel Bertil Othberg, vilken hittills erkänt delaktighet i ett av inbrotten vid Dalagatan.
Ett av dessa inbrott ägde rum hos en fru. Bytet hade blivit en massa värdeföremål, åtskilliga flaskor whisky och brännvin, en laddad pistol, m. m., alltsammans värderat till c:a 3,200 kr. Den andra stölden ägde rum några dagar senare i en annan fastighet på Dalagatan. Det var en ingenjör som förlorade kikare och kameror m. m. till ett värde av c:a 750 kr.
Othberg har tidigare av rådhusrätten i Visby dömts för snatteri.

Gotlands Allehanda
Onsdagen den 20 Juli 1938
N:r 164

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *