Klintehamn.

Röda korskretsen i Klintehamn
hade på onsdagen sitt årssammanträde i ordförandens, rektor Albin Åkessons, hem.
Den föreliggande årsberättelsen visade, att kretsen utfört ett gott arbete under året. Av de 82 medlemmarna äro c:a 30 aktiva och ha deltagit i arbeta-mötena. Sjukvårdsförrådet har ökats och en del småbarn/utstyrslar ha bortskänkts till behövande. Läkareundersökningar å skolbarnen ha fortsatts och tandvård har i samarbete med skolstyrelsen igångsatts i skolorna. Ansvarsfrihet beviljades styrelsen.
Till vice ordförande i kretsen nyvaldes fru Ingeborg Snöbohm efter fru Karin Smitterberg, som på grund av sjuklig- , het avsagt sig sina uppdrag i kretsen och i av ordföranden avtackades för sina insatser i kretsens arbete. Fru Snöbohm utsågs också till arbetsledare med fru Nanny Lindblom som suppleant. Till förrådsförvaltare utsågs distriktssjuksköterskan Dindy Johansson för sjukvårdsartiklarna och distriktsbarnmorskan Eb ba Larsson för barnavårdsartiklarna. Till revisorer valdes fru Elsa Sjöberg och fröken Tyra Pettersson samt till ombud vid distriktsmötet rektor Åkesson och fru Snöbohm med fru A. Larsson, Valla, som suppleant.
Ur föreningens kassa anslogs 15 kr, till Spaniens barn och 25 kr. till distriktssjuksköterskans förfogande i brådskande fall. För stärkande av kassan beslöts att söka anordna et lotteri, om vederbörligt tillstånd skulle kunna erhållas.

Gotlands Allehanda
Fredagen den 5 februari 1937
N:r 29

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *