Dödsfall Bengt Vallin

Vår käre lilla Bengt avled hastigt i dag genom olyckshändelse i sitt 13:de levnadsår. I ljust och kärt minne bevarad av oss föräldrar, broder, släkt och övriga vänner, hava vi den smärtsamma plikten härmed tillkännagiva.
Kinner i Lummelunda den 30 december 1937.
Inga och Herman Vallin.
Bo.

Svår olycka i Lummelunda.
Trettonårig pojke begravd vid ras i betstuka.
En synnerligen tragisk dödsolycka inträffade vid tretiden i går middags i Lummelunda, då trettonårige Bengt Vallin, Kinner, blev dödad vid ett ras i en stor stack foderbetor.
Den lille skulle hjälpa till att skaffa fram betor till djuren och hade lagt sig ned på marken och krupit intill betstukan, vars jordhölje utgjorde en frusen skorpa, då denna plötsligt rasade och begravde honom. Olyckan bevittnades av den omkomnes 4-årige bror och en annan pojke, vilka ögonblickligen tillkallade hjälp. Det tog emellertid omkring 20 minuter för sex man att gräva fram den begravde, som sedan i ambulans fördes till lasarettet. Vid framkomsten dit var han dock död, och läkaren förmodar, att döden varit så gott som ögonblicklig. Utom jordhöljet hade också en mängd betor rasat ned över honom, och den lille hade erhållit synnerligen svåra inre skador.
Bengt Vallin, som var son till lantbrukaren Herman Vallin, beskrives som en duktig och arbetsam pojke, Han gick nu i sista klassen i folkskolan.

Gotlands Allehanda
Fredagen den 31 december 1937
N:r 304

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *