Den gamle drunknade vid stranden.

F. d. hemmansägaren Johan Pettersson, Stenstu i Vamlingbo, gick i går afton ut efter att ha tagit på gummistövlar, men sade icke vart han gick. Han kom icke tillbaka och först i morse fann man hans döda kropp i vattnet vid stranden. Han har tydligen halkat på den slippriga hällen och fallit omkull i det grunda vattnet men sedan icke kunnat resa sig utan drunknat.
Den bortgångne var en ganska vida bekant man, som vid sin så hastiga bortgång nyss uppnått 80 år — han fyllde i februari. Han har i många år skrivit meddelanden och småsaker till lokalpressen, i pensionsnämden var han ledamot från dess böran till 1932, sparbanksrevisor har han varit i 14 år, styrelseledamot i södra häradets brandstodsförening i 10 år och brandstodsskrivare i Vamlingbo 1910—1936. Som insamlare av fiskeristatistik har han fungerat i icke mindre än 46 år och var även en del år ordförande i kommunalstämman. Pettersson var ganska anlitad som hjälpreda vid upprättandet av bouppteckningar, uppsättande av testamentshandlingar etc.
En son till Pettersson omkom i fjol genom ett vådaskott och senare dog även hans hustru, efter vilken tid han varit ganska nedstämd, och betryckt. Han har sedan dess bott hos en dotter och måg vid Stenstu och sörjes nu närmast av dem samt av en dotter, gift vid Sippmanna, en dotter, sjuksköterska i Skåne, samt en son, bosatt vid Gervalds, vidare barnbarn och barnbarns barn.

Gotlands Allehanda
Onsdagen 9 Juni 1937
Nr 130

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *