Ryttarfesten

i artillerikårens ridhus i går afton bekräftade ånyo hvad vi ofta förut framhållit, nämligen att hästsporten alltid, i hvilken form den än uppträder, har en särskild förmåga att fånga allmänhetens intresse. Den »glimrende» tillställningen hade lockat alldeles fullt hus af åskådare. Bland dessa märktes i främsta rummet landshöfding Roos och general Bergström med fru samt vidare så godt som hela militärstaten med damer. Ridhusets läktare hade smakfullt dekorerats med flaggor och grönt, och öfver den rymliga manégen kastade de elektriska båglamporna sitt bländande hvita ljus.
Festligheten öppnades med en sprittande marsch af kårens musiksextett; härefter följde en ståtlig och anslående kadrilj, hvarvid man hade tillfälle att beundra det vackra Hästmaterialet och de präktiga djurens smidiga rörelser, som märkbart anpassade sig efter musikens toner. Efter en intressant uppvisning i florettfäktning mellan löjtnanterna Isaeus och Kylberg kom ett särdeles ravissant nummer, bestående i en stiligt utförd kadrilj af ett dussin småttingar på skogsruss, hvilkas — vi hade så när sagt graciösa — steps ovilkorligen fängslade åskådarens uppmärksamhet. Det rikhaltiga programmet omväxlade i fortsättningen med jeu de rose och en charmant skolridt af fru Tittie von Braun, som därvid ådagalade en för sitt kön ovanligt säker och elegant hållning i sadeln, samt ett pantomimnummer, kalladt »dramat på källaren Kaggen». En vacker kavalkad var äfven den kadrilj, som reds af en del herrar och damer ur — om vi ej missta oss — Vigborgs fältridtklubb, liksom äfven den. parforceridt, som utfördes af en till ryttarinna utklädd yngre officer vid kåren med rätta lifligt senterades.
Sedan en uppvisning i eldsläckning och lifräddning ägt rum, kom slutnumret, hinderhoppning, som Inneslöt ett »nervpirrende» moment, hvilket emellertid icke aflöpte utan ett, dess bättre, ofarligt missöde. Det torde väl knappast behöfva särskildt nämnas, att samtliga nummer på programmet mottogos med lifligt bifall af publiken.
Behållningen af festen, som fortgår i dag och i morgon afton, tillfaller kårens idrottsförening.

Gotlands Allehanda
Lördagen den 29 Mars 1913
N:r 71

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *