Ryttarfesten å artillerikåren

torde att döma af gårdagens generalrepetition bli något extra flott och tilltalande. Det rikhaltiga programmet omväxlade med skolridter, ieu de rose, pantomimer, fäktning, kadrilier etc. Bland det vackraste som förekom må nämnas en charmant skolridt af en hvitklädd ryttarinna och fäktningsuppvisning. Småttingarnas näpna och säkra kaädrilj och jeu de rose liksom ock de två officerarnes ridning i full uniform. var också särdeles vacker. Två clowner representerade det muntrande elementet, och det hela afslöts med en eldsläckningsuppvisning, med lifräddning och dylikt.
Det är ju ytterst sällan man häri Visby får tillfälle att se några direkta riduppvisningar, undantagandes kapplöpningarna. Glädjande är det därför, då tillfälle beredes att öfvervara så vackra ridter, som de hvilka den förestående ryttarfesten kommer att förete. Då programmet dessutom är så varierande som det för nämda fest, bör man kunna påräkna fullt hus alla tre aftnarna. Festen pågår som bekant fredag, lördag och söndag afton. Se för öfrigt annonser och affischer.
En ryttaretrupp, åtföljd af infanteriregementets musikkår, har idag på middagen gjort reklam för ryttarfesten genom att »med flygande fanor och klingande spel» tåga genom stadens förnämsta gator.

Gotlands Allehanda
Torsdagen den 27 Mars 1913
N:r 69

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *